Prime Minister presides over University of Puthisastra’s 3rd Graduation Ceremony

សាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ បាន រៀបចំកម្មវិធីប្រគល់សញ្ញាបត្រជូននិស្សិត ដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សាដោយជោគជ័យជាលើកទី ៣ ដែលប្រព្រឹត្តទៅនៅ មជ្ឈមណ្ឌលសន្និបាត និង ពិព័រណ៍កោះពេជ្រ រាជធានីភ្នំពេញ នៅថ្ងៃទី ០៦ ខែ មិថុនា ឆ្នាំ ២០១៩ ក្រោមអធិបតីភាពដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់របស់ សម្តេចអគ្គមហាសេនាបតី តេជោ ហ៊ុន សែន នាយករដ្ឋមន្ត្រីនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។

ឯកឧត្តម សុខ ពុទ្ធិវុធ ប្រធានក្រុមប្រឹក្សាភិបាល របស់សាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ បានមានប្រសាសន៍ថា “ការបង្កើតកម្មវិធីប្រគល់សញ្ញាបត្រ នេះឡើង គឺដើម្បីជាការអបអរសាទរដល់និស្សិតរបស់យើងដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សាដោយជោគជ័យ” ការខិតខំប្រឹងប្រែងសិក្សា បូករួមទាំងការតាំងចិត្តដ៏មោះមុតដែលនិស្សិតរបស់យើងបានចំនាយទាំងពេលវេលា និងកម្លាំងកាយចិត្ត ដើម្បីសម្រេចក្តីស្រមៃរបស់ពួកគេ គឺសុទ្ធតែជាសមិទ្ធផលដែលគួរឲ្យកោតសរសើរសម្រាប់ពួកគេក្នុងនាមជានិស្សិតមួយរូប។ លើសពីនេះទៅទៀត ពិធីនេះ គឺជាការបោះជំហ៊ានទៅមុខមួយជំហ៊ានទៀត ឆ្ពោះទៅកាន់ការចាប់ផ្តើម ប្រឡូកនៅក្នុងអាជីពការងារ ដែលសង្គមកំពុងត្រូវការនូវធនធានមនុស្ស ដើម្បីការអភិវឌ្ឍន៍នៅក្នុងប្រទេសរបស់យើង។ និស្សិតដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សា និងមានវត្តមាននៅថ្ងៃនេះ គឺជាសរសៃឈាមដ៏រឹងមាំក្នុងការពង្រឹងគុណភាព ទាំងផ្នែកសុខាភិបាល និងផ្នែកសេវាសាធារណៈផ្សេងៗ ជូនដល់ប្រជាជនកម្ពុជាទាំងមូល។ យើងទាំងអស់គ្នាសូមថ្លែងអំណរគុណ ដល់វត្តមានដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់ របស់សម្តេចអគ្គមហាសេនាបតី តេជោ ហ៊ុន សែន ដែលជានាយករដ្ឋមន្ត្រីនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ជាមហាកិត្តិយសនៅក្នុងការចូលរួមកម្មវិធីដ៏មានអត្ថន័យនៅថ្ងៃនេះ យើងទាំងអស់គ្នាសង្ឃឹមថា និស្សិតដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សាទាំងមានវត្តមាននៅទីនេះក្តី និងមិនបានចូលរួមក្តី អាចនាំយកសមិទ្ធិផលដ៏ជោគជ័យនៅពេលនេះជាប្រយោជន៍សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍន៍ប្រទេសរបស់យើងទៅថ្ងៃមុខ។

រយៈពេល ១២ ឆ្នាំនៃការបង្កើតសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ តាំងពីឆ្នាំ ២០០៧ មក យើងបានវិវត្តន៍ខ្លួនពីមួយថ្ងៃ ទៅមួយថ្ងៃឲ្យកាន់តែរឹងមាំ នៅក្នុងការពង្រឹងគុណភាពទៅលើវិស័យអប់រំធនធានមនុស្ស។ ក្នុងនោះដែរសមិទ្ធផលដ៏ជោគជ័យដែលនិស្សិតរបស់យើងបានទទួល មានដូចជា និស្សិតផ្នែក ទន្តសាស្ត្រ ជំនាន់ទី ១ បានទទួលលទ្ធផលនិស្សិតដែលបានជាប់មានចំនួន ១០០% និងនិស្សិតផ្នែក ឳសថសាស្ត្រ បានទទួលលទ្ធផលនិស្សិតដែលបានជាប់មានចំនួន ៩៩% នៅក្នុងការប្រលងចេញថ្នាក់ជាតិនាឆ្នាំ ២០១៨ កន្លងទៅថ្មីៗនេះ។

ទាំងនេះគឺជាការស្តែងចេញពីការខិតខំប្រឹងប្រែងអស់ពីកម្លាំងកាយចិត្តរបស់និស្សិត បូករួមទាំងការផ្តល់នូវការអប់រំដែលមានគុណភាពខ្ពស់នៅក្នុងវិស័យសុខាភិបាល និងវិស័យផ្សេងៗ ដែលជម្រុញឲនិស្សិតមានមោទនភាពនៅក្នុងការបញ្ចប់ការសិក្សាដ៏ជោគជ័យរបស់ពួកគេពីសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រផ្ទាល់ផងដែរ។

មិនតែប៉ុណ្ណោះ ប្រធាននាយកនៅតាមស្ថាប័ននានា ក៏បានទទួលស្គាល់ពីគុណភាព អប់រំរបស់និស្សិតដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សាពីសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ និងក្លាយជាធនធានមនុស្សល្អ បុគ្គលិកល្អ និងទទួលបានការងារល្អនៅថ្ងៃខាងមុខជាក់ជាមិនខាន។

លោកសាកលវិទ្យាធិការ Ian Findlay បានមានប្រសាសន៍នៅក្នុងកម្មវិធីថា “នៅក្នុងសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ យើងតែងតែយកចិត្តទុកដាក់ទៅលើការអប់រំ ការបង្ហាត់បង្រៀន និងលើកទឹកចិត្តអោយនិស្សិតរបស់យើង ក្លាយខ្លួនជាអ្នកដឹកនាំមួយរូបនាពេលអនាគត ជាមួយនឹងចំណេះដឹងដ៏ទូលំទូលាយជាលក្ខណៈអន្តរជាតិ ទាំងនេះក៏ជាមូលហេតុដែលយើងបានអញ្ជើញបុគ្គលិក លោកគ្រូ អ្នកគ្រូ សាស្ត្រាចារ្យ ជាជនជាតិបរទេស និងបង្កើតឲមានកម្មវិធីទស្សនកិច្ចសិក្សារបស់និស្សិតមកពីក្រៅប្រទេស ដើម្បីផ្លាស់ប្តូរ ចំណេះដឹងជាមួយនិស្សិតរបស់យើង។ នេះគឺជាមោទនភាពមួយ ដែលយើងបានឃើញនិស្សិតរបស់យើងទទួលបានលទ្ធផលដ៏ប្រសើរនៅក្នុងការប្រលងចេញថ្នាក់ជាតិ និងបានឈានទៅរកការប្រកបរបរនៅក្នុងអាជីពការងារផ្ទាល់។ យើងមានការជឿជាក់យ៉ាងមុតមាំទៅលើនិស្សិតដែលបានបញ្ចប់ការសិក្សានៅក្នុងសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្ត្រ នឹងអាចពាំនាំយកនូវចំណេះដឹង និងបទពិសោធន៍ របស់ពួកគេសម្រាប់ជាប្រយោជន៍នៅក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍ប្រទេសជាតិនាពេលជាច្រើនឆ្នាំខាងមុខទៀត។”

និស្សិតជាង ១០០០ នាក់ដែលបានមានវត្តមាននៅក្នុងកម្មវិធីប្រគល់សញ្ញាបត្រលើកទី ៣ នេះនឹងទទួលបានការបញ្ចប់ដោយបរិបូរណ៍។

គូសបញ្ជាក់ផងដែរថា និស្សិតសាកលវិទ្យាល័យ ពុទ្ធិសាស្រ្តជាច្រើន បានធ្វើទស្សនកិច្ចសិក្សា និងបានធ្វើការងារស្ម័គ្រចិត្ត នៅតាមបណ្តាសាកលវិទ្យាល័យ និងវិទ្យាស្ថានសុខាភិបាល នៅក្រៅប្រទេសដែលមានដូចជា ប្រទេសកូរ៉េ ប្រទេសចិន ប្រទេសជប៉ុន ប្រទេសថៃ សហរដ្ឋអាមេរិក និងបណ្តារប្រទេសផ្សេងៗទៀតដែលជាដៃគូសហការណ៍របស់សាកលវិទ្យាល័យ ។

Photo Albums